AKTUELNO

Baka jutros predlaže ove tanke lepinje. Probajte, nećete se pokajati.

Potrebno je:

350-400 gr brašna

200 ml. mleka

200 gr kisele pavlake

20 gr kvasca

soli

1 kašičica šećera

semenke susama

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mleka dodati kašičicu šećera da kvasac nadodje. U činiju sipati nadošli kvasac, dodati ostatak mleka, kašiku punu pavlake ( može margarin) dodati brašno i zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti na stolu pokriveno 20 min. Izdvojiti 4 lopte i svaku loptu razvući rukama koju umačete u ostatak pavlake.Razvlačite testo od sredine ka spoljnim ivicama tako da Vam sredina bude tanja a krug lepinje puniji. Pleh pobrašnjiviti pa staviti lepinje. Svaku lepinju dobro namazati pavlakom i po ivici a u sredinu staviti semenke susama krupne soli i kima po želji. Peći na 220 stepeni C oko 15-20 min.

#Recept

#kuvar

'