Baka jutros predlaže ove tanke lepinje. Probajte, nećete se pokajati.
Potrebno je:
350-400 gr brašna
200 ml. mleka
200 gr kisele pavlake
20 gr kvasca
soli
1 kašičica šećera
semenke susama
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mleka dodati kašičicu šećera da kvasac nadodje. U činiju sipati nadošli kvasac, dodati ostatak mleka, kašiku punu pavlake ( može margarin) dodati brašno i zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti na stolu pokriveno 20 min. Izdvojiti 4 lopte i svaku loptu razvući rukama koju umačete u ostatak pavlake.Razvlačite testo od sredine ka spoljnim ivicama tako da Vam sredina bude tanja a krug lepinje puniji. Pleh pobrašnjiviti pa staviti lepinje. Svaku lepinju dobro namazati pavlakom i po ivici a u sredinu staviti semenke susama krupne soli i kima po želji. Peći na 220 stepeni C oko 15-20 min.
#Recept
#kuvar