AKTUELNO

Za masku protiv starenja dovoljne su četiri komponente, koje se mogu naći u najbližem supermarketu.

Kozmetolog Nikola Džos rekla je da njeni klijenti, uključujući Megan Markl, Prianka Čopru i Gvinet Paltrou, jako vole domaće maske. One vole efekat koji je primetan nakon primene, i činjenicu da same mogu da kupe sastojke.

Domaće maske su divne. Lako se pripremaju, veoma su jeftine i možete odabrati sastojke za vašu kožu.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je multifunkcionalno: možete staviti malu količinu na lice ili kosu. Dobro se uklapa sa drugim sastojcima, a maska daje viskoznu, prijatnu teksturu.

Kurkuma

Ovaj začin može imati blagotvoran učinak na kožu: ima smirujuće dejstvo, uklanja upale i čisti pore. Ako ga pomešate sa kokosovim uljem, dobijamo jednostavnu, ali efikasnu masku za sjaj i hidrataciju kože.

Ovsena kaša

Ovsena kaša može poslužiti kao piling za meku kožu. Samo je pomešajte sa bilo kojom tečnom ili polu-tečnom bazom - kokosovim uljem ili medom.

Med- kraljevski sastojak

Odlična maska koja ublažava nadraženu ili suvu kožu: pomešajte kašičicu meda sa grčkim jogurtom. Ukoliko želite nežan piling kože savetujem vam da pomešate ovsenu kašu sa manuka medom.

Hidratacija je magična reč koja karakteriše med i on ima moć da oporavi epiderm čak i najsuvlje kože ukoliko se redovno nanosi. Sa druge strane, dubinski će očistiti i masnu kožu, s obzirom na intentzitet njegove borbe protiv mikroba. Oštra zima i vetar često oštete nežnu kožu usana, a med će ih oporaviti brže od bilo kog balzama – samo, nemojte odmah da ga pojedete!

Recept: Napravite sami piling od meda i smeđeg šećera – dubinski će očistiti vašu kožu, odstraniti izumrle ćelije, a pritom neće isušiti kožu poput kupovnih preparata.

Ova četiri sastojka su tajna mladolikog izgleda Megan Markl. Probajte ih kod kuće. Sigurno će delovati, a što je najbitnije nećete morati mnogo novca da izdvojite za njih.

#Maska za lice

'