AKTUELNO

Brzo i ukusno.

Potrebno je: konzerva sardine, 2 krompira barena u ljusci, 200 g tvrdog sira, 100 g praške šunke ili dimljenog mesa, 2 kuvana jajeta, glavica crnog luka, 100 g majoneza, 2 kašike senfa, čaša kisele pavlake, peršun, bosiljak, origano, biber

Krompir sa ljuskom i jaja obarite i ostavite da se ohlade. Napravite namaz od majoneza, pavlake i senfa. Narendajte jedno jaje, dodajte oceđenu sardinu, šunku isečenu na tanke rezance i sitno seckan luk. Lagano promešajte.

U činiju krupno izrendajte oba krompira. Preko toga stavite pola mase od jaja i sardine, narendajte sloj sira. Stavite ostatak namaza, zatim narendani sir. Između pospite peršun, bosiljak, origano i biber. Poravnajte na kraju i ukrasite rendanim žumancima i svežim peršunom.

#salata

'