Ova lagana torta je savršen desert koji ćete pripremiti bez upotrebe peći!
Obavezno isprobajte!
Sastojci za podlogu: 60 g keksa, 2 kašike rastopljenog maslaca, kašičica mleka
Fil: 250 g maskarpone sira, 150 g maka, kašika mlevenog badema, 500 ml fondana, 2 kašike šećera u prahu, 2 kašičice želatina
Dekoracija: 1/2 šolje fondana, 150 g maskarpone sira, 2 kašike šećera u prahu
Torta od maka bez pečenja - priprema
1. Pomešajte keks sa maslacem i mlekom. Napravite podlogu za tortu i stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
2. Pomešajte sir sa makom i bademima. Dodajte šećer u prahu. Rastvorite želatin u 100 ml kipuće vode. Sipajte u pripremljen fil i kratko promešajte. Dodajte mak i stavite preko kore od keksa. Stavite u frižider na 4 sata.
3. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Uz mešanje, dodajte kašiku fondanta. Stavite u konditorski špric i ukrasite tortu.
#Torta