AKTUELNO

Ova lagana torta je savršen desert koji ćete pripremiti bez upotrebe peći!

Obavezno isprobajte!

Sastojci za podlogu: 60 g keksa, 2 kašike rastopljenog maslaca, kašičica mleka

Fil: 250 g maskarpone sira, 150 g maka, kašika mlevenog badema, 500 ml fondana,  2 kašike šećera u prahu,  2 kašičice želatina

Dekoracija: 1/2 šolje fondana, 150 g maskarpone sira,  2 kašike šećera u prahu

Torta od maka bez pečenja - priprema

1. Pomešajte keks sa maslacem i mlekom. Napravite podlogu za tortu i stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

2. Pomešajte sir sa makom i bademima. Dodajte šećer u prahu. Rastvorite želatin u 100 ml kipuće vode. Sipajte u pripremljen fil i kratko promešajte. Dodajte mak i stavite preko kore od keksa. Stavite u frižider na 4 sata.

3. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Uz mešanje, dodajte kašiku fondanta. Stavite u konditorski špric i ukrasite tortu.

#Torta

'