AKTUELNO

Kada se jednom zarazimo herpesom, ovaj virus ostaje stalno prisutan u telu! Pronađite prirodna sredstva i recepte za brzo izlečenje ove neugodne infekcije...

Herpes ili narodnim rečnikom rečeno - groznica - na usnama je veoma neugodna pojava. Pored toga što pecka svrbi i dugo traje može i da predstavlja estetski problem.

Herpes je inače posledica infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Recepti za lečenje herpersa:

Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna belog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.

Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.

#Recept

'