AKTUELNO

Naučite kako da na efikasan i bezbedan način rešite problem opstipacije.

„Zatvor“... Skoro da nema čoveka koga taj problem nije mučio, a o njemu se gotovo ni ne priča, pa čak ni sa lekarom ili apotekarom. Neki bi rekli- na sreću postoje mediji, časopisi koji nude brza rešenja, tablete koje se mogu kupiti bez recepta i tako izbeći onaj osećaj sramote koji nastaje kada u punoj apoteci pričate o svom problemu. Međutim, pre se radi o čistoj sreći – lako rešenje ne znači da je i efikasno i dobro za vaše celokupno zdravlje.

Da ne bi od malog problema nastao veliki, potrebno je da se prvo informišemo o opstipaciji, kao i o bezbednim i efikasnim načinima lečenja.

Opstipacija ili zatvor predstavlja zdravstveni problem čiji su najčešći simptomi osećaj nedovoljnog pražnjenja nakon defekacije, ritam pražnjenja ređi od tri puta nedeljno, veliki napor prilikom pražnjenja creva, smanjena količina stolice, tvrda ili suva stolica, pražnjenje najčešće praćeno manjim ili većim bolom.

Razlozi nastanka opstipacije su raznoliki, a među njima su i nezdrava ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, hroničan umor, korišćenje nekih lekova, poremećaj rada štitne žlezde i još mnogo toga.

Foto: Pixabay.com

Razloga nastanka opstipacije je mnogo, a vremena za lečenje je malo. Zato često tražite rešenje sa brzim dejstvom, brzim efektom, kao što je upotreba proizvoda koje kupujete bez saveta lekara, a po preporuci medija, koji su na bazi sene i bisakodila.

A da li su vam mediji rekli da preparate bisakodila ne smete da koristite duže od 5 dana, a preparate sene duže od 7 dana?

Od ovih preparata vaša „lenja creva“ će postati još lenja, a vremenom će trebati ne jedna nego minimum dve, tri tablete, da bi terapijski efekat bio očekivani. Duže korišćenje može dovesti i do potpunog izostanka pražnjenja. I ne samo to- bolno dejstvo tih preparata, praćeno kolikama i grčevima, će vas dodatno ometati u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, i znatno umanjiti kvalitet vašeg života.

Dakle, dužom upotrebom dolazi do tolerancije i udaljavanja od rešenja. Komplikacije ovakve samomedikacije mogu dovesti i do sistemskih poremećaja (elektrolitni disbalans, hipokalijemije) vezanih kako za digestivni trakt, sa propratnim simptomima (krvarenje, bol, grčevi, proliv), kao i za opšte stanje organizma (malaksalost, nervoza).

Preparati na bazi sene i bisakodila jesu pokazali efikasnost, ali treba biti obazriv u korišćenju. Dugotrajnom upotrebom možemo da napravimo više štete nego koristi. Ne smeju se koristiti svakodnevno. I nikako se ne preporučuju trudnicama i dojiljama.

Foto: Unsplash

A kako onda bezbedno i lako rešiti problem opstipacije?

Mi imamo rešenje - LaxoGel®, biljna vlakna iz azijske bokvice!

LaxoGel® je prirodni laksativ koji sadrži čak 53% više biljnih vlakana od drugih preparata na tržištu, što ga čini još efikasnijim u rešavanju problema zatvora i loše probave.
LaxoGel® ima sposobnost da na potpuno prirodan način razmekšava stolicu i ubrzava rad creva, čime se podstiče pražnjenje. Ne izaziva bolne grčeve, ne stvara zavisnost i što je jako bitno ne izaziva lenjost creva. Zbog svega toga, LaxoGel® se može koristiti neograničeno dugo.

Dakle, mediji najčešće ne greše kada kažu da je rešenje opstipacije lako, ali nisu izabrali ono koje je uz to istovremeno i bezbedno i efikasno. Bolje je sprečiti nego lečiti negativne posledice - zato odvojite vreme, i sa preparatom LaxoGel® rešite se opstipacije na duže staze.

LaxoGel® - Za pravi ritam Vaše probave!

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'