AKTUELNO

Praline su kraljice među sitnim kolačima. Uz silikonski kalup i jednostavne sastojke, i vi ćete moći da pravite čokoladne bombone za svaku priliku!

Najlepše praline često su veoma skupe, a možete ih lako napraviti kod kuće, piše Lepa & Srećna.

Ni manjeg ni slađeg posluženja - idealne su za svečane prilike kao što su Uskrs, Nova godina ili rođendani, a u njima će uživati i gosti na slavi. One su sitnije od najsitnijih kolača, a ukusnije od najlepših torti!

Potrebna su vam samo dva sastojka, a ovaj osnovni recept možete obogatiti različitim dodacima koji će dati posebnu aromu ili ukus.

Otopite 300 gr čokolade na pari. Sipajte po malo u silikonske kalupe za bombone i ostavite da se ohladi i očvrsne. Ako radite sa crnom čokoladom i nemate puno iskustva sa topljenjem čokolade, možete dodati malo putera, sve će ići lakše.

U drugom sudu otopite 100 gr čokolade i ostavite da se malo prohladi pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Sipajte u kalupe po malo punjenja i kad se ohladi prelijte ostatkom čiste čokolade.

Punjenje za praline možete obogatiti sa malo prepečenih, mlevenih lešnika, kao i aromom po želji. U punjenje možete da ubacite malo sitno seckanih kandiranih kora od pomorandže, malo kokosovog brašna ili suvog grožđa.

Osnovni recept je kao stvoren za poigravanje ukusima i teksturama. Našarajte praline belom čokoladom koju ste prethodno otopili i sipali u plastični špric ili im dajte matirani, rustični izgled tako što ćete ih posuti kakao prahom.

#Kolač

#čokolada

'