AKTUELNO

Posni sutlijaš može da vas oraspoloži i zasladi u dane posta, pogotovo što se sprema na potpuno drugačiji način od klasičnog.

Za posni sutlijaš vam je potrebno:

2 šolje pirinča; 800-900ml kokosovog ili sojinog mleka; 200ml vode; šolja smeđeg šećera; - cimet za posipanje; - voće ili džem za ukrašavanje.

Pirinač dobro operite i stavite u posudu. Sipajte vodu koliko da ga prekrije i ostavite 30 minuta da tako odstoji. Nakon toga ga dobro isperite i stavite da se kuva u 150ml vode na tihoj vatri. Kada omekša sipajte mleko i promešajte. Ako je smesa previše tečna nemojte dodavati celu količinu mleka.

Nakon 10 minuta dodajte šećer i nastavite da mešate. Držite pirinač na vatri dok se ne skuva dobro. Nakon toga ga ostavite da se ohladi i servirajte u posudama, pospite desert cimetom i ukrasite po želji voćem ili džemom.

Za još bolji ukus savetujemo vam da ga pospete mlevenim orasima, bademima ili kokosovim brašnom.

#Recept

#pirinač

'