AKTUELNO

Omiljena poslastica mnogih.

Sastojci:

360 g brašna, 140 g griza, 2 belanca, 1 vanilin šećer, 2 čaše čvrstog jogurta (360 g), ekstrakt vanile, 100 ml ulja, 1 prašak za pecivo

Za sirup: 800 g šećera, 500 ml vode, limun, 1 vanilin šećer,

70 ml ulja za prženja

Priprema:

Najbolje je da sirup pripremite dan ranije, ako ne stignete možete i taj dan. Prokuvajte vodu i šećer i nakon što provri dodajte limun i vanilin šećer pa kuvajte još 10 minuta. U posudu stavite jogurt, belanca, ulje, vanilin šećer i ekstrakt vanile pa pomešajte. Dodajte griz pa promešajte i zatim brašno i prašak za pecivo.

Stavite testo u špric pa ga stavljajte u vrelo ulje. Pržite tulumbe dok ne dobiju boju uz preprestano mešanje kada isplivaju na površinu, pa ih vadite kašikom sa rupama i stavljajte u sirup. Kada upiju izvadite ih u posudu i prelijte ostatkom sirupa ukoliko ga ima pa služite.

Prijatno!

#kuvar

'