AKTUELNO

Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima...

Sastojci:

4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje

Priprema:

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vreme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrneo.

Isecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu.

U posudi zagrejte posoljenu vodu.

Pre nego što voda proključa stavite pripremljen krompir u nju.

Foto: Pixabay.com

Kuvajte ga pet minuta na jakoj vatri dok ne omekša.

Nakon pet minuta isključite vatru i procedite krompiriće.

Prosušite krompir i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio.

Zagrejte ulje, pa pržite ga u dubokom ulju dok ne dobije boju.

Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.

Napomene:

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lepu boju i bio hrskav.

#Recept

#krompir

'