AKTUELNO

Detoksikacija bubrega pomaže da izbacimo toksine iz celog tela, ojačava imunitet, reguliše pritisak i čuva zdravlje bešike.

Bubrezi su jako važni organi kada je u pitanju detoksikacija, jer oni filtriraju tečnost u telu i preko urina izbacuju štetne materije iz organizma, piše Lovesensa.

Ovaj organ funkcioniše tako što korisne materije vraća u organizam, dok štetne izbacuje. Bubrezi upravljaju celokupnim kretanjem tečnosti u našem telu, ali i čiste krv od toksina.

U organizmu već postoji prirodni mehanizam čišćenja bubrega i on će funkcionisati ako pijete dovoljno tečnosti. Međutim, i bubrezima je ponekad potrebna detoksikacija kako bi ih podstakli da redovno izbacuju otrove iz tela. Takođe, detoksikacijom bubrega jačamo imunitet, poboljšamo pritisak i čuvamo zdravlje mokraćne bešike.

Preporučuje se da tokom detoksikacija bubrega pijete oko 2 litra vode dnevno, a možete konzumirati i biljne čajeve ili detoks vode.

Neke namirnice su pravi prirodni lek kada je u pitanju detoksikacija bubrega, pa se tako preporučuju: peršun, korijander, zeleni čaj, kopriva i biljka lucerka.

Od ovih biljaka možete napraviti čaj ili ih koristiti u svakodnevnoj ishrani, a stručnjaci ističu da su za elimisanje toksina iz bubrega odlične bobice kleke i brusnica.

#Bubrezi

#Čaj

'