AKTUELNO

Užitak za sva čula.

Potrebno je: 2 belanca, malo soli, 50 g griza, 2 kašike mekog kukuruznog brašna, 50 g integralnog brašna, kašičica cimeta, 150 g nemasnog kravljeg sira, 4 kašike meda, kašika margarina, malo rendane limunove kore, 2-3 kašike griza, 2 kašike margarina, kašičica ulja, 500 g smrznutog voća (višnja, malina, ribizla), kašika gustina, 1 dl vode, med

Med i margarin malo otopite, a belanca umutite sa prstohvatom soli. Pomešajte suve sastojke, pa dodajte med, margarin i sir, na kraju, umućena belanca. Izmešajte da se sjedini, pa ostavite u frižideru najmanje pola sata. Kašikom vadite knedle i kuvajte ih desetak minuta, u malo posoljenoj vodi. Ispržite griz da porumeni, pa u njega spuštajte kuvane i oceđene knedle i lagano ih umešajte, da se griz ne bi zalepio.

Voće zagrevajte u šerpi dok se ne otopi, pa pojačajte vatru i prokuvajte ga. Čim počne da vri, dodajte vodu sa razmućenim gustinom. Posle prvog ključanja skinite sa ringle. Po želji možete dodati i šećer.

Ako vam se fil učini pregustim dodajte još vode ili soka po izboru. U posudu u kojoj ćete poslužiti desert ređajte knedle, pa voće, zatim pospite medom i tako sve dok ne utrošite sve sastojke.

#Slatkiši

#Voće

'