AKTUELNO

Uprkos studijama koje dokazuju da je jedan od najbezbednijih načina putovanja let avionom, nema mesta u avionu koje je "sigurno". Bar kad su bakterije u pitanju.

Zdrav razum kaže da su javni toaleti, pa tako i oni u avionu, leglo bakterija, isto važi i za one male pokretne stočiće, i to sve verovatno ne dirate. Ili bar savesno i pažljivo brišete ruke vlažnim maramicama posle toga.

Ali, verovali ili ne, najveća "opasnost" vreba iz onih malih otvora za ventilaciju. Nedavno sprovedeno istraživanje tokom kojeg su na pet aerodroma testirana po četiri aviona pokazalo je da na tim mestima živi više bakterija po kvadratnom centimetru nego na dugmetu na kotliću koje morate da pritisnete da biste povukli vodu kad odete u toalet, prenosi "Hafington post".

Gadno, zar ne? Nažalost, nemate mnogo izbora. Ili ćete trpeti da klima "duva" direktno u vas tokom leta, ili ćete dodirnuti čitave kolinije bakterija... Ali možete to bar da učinite preko papirne maramice. I dobro obrišite ruke vlažnim maramicama posle toga, naravno.

#Avion

'