AKTUELNO

Mnogi tepihe čiste vrlo retko, ali to bi trebali promeniti.

Čišćenje tepiha nije ni malo lagan posao. Čak i kada ste ga pošteno "izribali", uvereni ste da je konačno čist, ipak nije.

Geraldine Campbell otkrila je za Apartment Therapy genijalan trik, s kojim ćete, tvrdi, zaista dobro očistiti vaš tepih.

Usisajte ga kao i obično, zatim ga okrenite na obrnutu stranu i usisajte ponovno. Na taj način "isteraćete" prljavštinu sa druge strane, objašnjava, i prvi put možete se zaista iznenaditi kada ugledate koliko je prljavštine u njemu. Pod očistite na uobičajeni način, a zatim ponovno usisajte gornju stranu tepiha. Okrenite još jednom naopako i ponovite postupak.

Ako je na vašem podu ponovno prljavština, ponavljajte postupak dok tepih ne postane čist, odnosno dok ne bude više prljavštine na podu nakon "obrnutog" usisavanja tepiha, objašnjava Campbell, piše Homes Nine.

Iako se čini vrlo zamorno, ovo je zapravo genijalan trik kojim ćete "isterati" prljavštinu iz tepiha, a bez upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje. Ovaj savet za čišćenje tepiha podelila je i jedna majka na Facebook grupi gde se okupljaju domaćice i one koje to žele biti, a post je uskoro postao pravi hit sa više od 23 hiljade komentara. Neke majke i domaćice napisale su kako će odmah danas isprobati ovaj trik, piše Daily Mail.

#Čišćenje

'