Bez mleka!
Ukusna poslastica će vas ostaviti bez daha, a s obzirom da nije tako teška za pravljenje, sigurno će biti redovan desert na vašoj trpezi.
Sastojci:
- kokosovo ulje
- 40g iseckane crne čokolade
- 2 šolje kokosovog krema (oko 600g)
- 50g šećera
- 1 mala kašika instant espreso
- 60ml vruće vode
- ½ male kašike biljnog želatina
- malo čokolade za ukrašavanje
- zrna kafe za ukrašavanje
Priprema:
Podmažite četiri kalupa sa kokosovim uljem i ostavite ih sa strane.
U posudi srednje veličine, na srednjoj temperaturi, pomešajte crnu čokoladu, kokosov krem, šećer i instant espreso. Polkako zagrevajte, uz povremeno mešanje, dok se šećer ne istopi, a celoa smesa ne počne da vri.
Dodajte biljni željatim u topklu vodu i mešajte dok se kuglice ne razbiju i želatin ne rastvori u potpunosti. Ovu smesu sipajte u prethodno napravljenu sa kokosovim kremom i promešajte dok se ne sjedine. Povećajte malo temperaturu i smesu dovesdite do laganog ključanja. Mešajte oko 3 minuta dok se smesa ne zgusne. Uklonite sa ringle i odmah prespite u pripremljene kalupe.
Kalupe stavite u frižider na 30 minuta. Kada su spremni za serviranje, upotrebite nož da biste odvojili zidove kolača od kalupa, zbog lakšeg vađenja. Prevrnite ih naopačke na tanjir i ukrasite čokoladom i zrnima kafe.
Uživajte i prijatno!