AKTUELNO

Saznajte kako da iznova obnovite romansu sa vašim partnerom.

Kako se nekadašnja “vruća” romansa pretvara u staru ljubav, većina parova priređuje sve manje iznenađenja jedno drugom. Odnosi postaju predvidljivi. . . i možda malo dosadni.

Mnogi parovi se upravo žale na dugačak „staž“ i dosadu koja je nastupila u vezi, pravdajući se činjenicom da je veza postala čista navika. Takođe, mnogi od njih bi voleli da ponovo rasplamsaju vatru u svojoj vezi, ali odlažu ili ne znaju kako da to urade. Skorija istraživanja ukazuju da ipak postoji način da se to desi, i to zahvaljujući dopaminu. Kako to uraditi? Odgovor je- uvođenje novina u vezi: radite nove stvari ili stvari na nove načine. Ponovno uvođenje novina osvežiće magiju zaljubljivanja. To bi moglo da izgleda ovako:

• Zabavite se zajedno. Nije slučajnost da vikend putovanja nazivamo „romantičnim“. Uživate u različitim okruženjima. To je uzbudljivo i zanimljivo.

• Smejte se više. Humor je blagotvoran, jer je neočekivan, nikada ne znate šta će vas novo nasmejati. Smeh podiže dopamin u našem organizmu. U dobrim odnosima, parovi međusobno cene smisao humora, naročito za vreme teškog perioda. Kada humor nestane, veza može biti u nevolji.

Foto: Pexels.com

• Držite partnera u neizvesnosti. Oscar Wilde je rekao: "Suština romantike je neizvesnost." Stara strategija za osvajanje ljubavi je igranje “nedostupnog” ili “hard to get”, što podstiče očekivanje, ali odlaže nagradu. Iznenađenje, neizvesnost i odloženo zadovoljenje izazivaju oslobađanje dopamina u našem telu.

• Vodite ljubav. ,Seks pojačava lučenje testosterona, što podiže i nivo dopamina u telu. Da bi seks bio intenzivniji, uključite u program nešto novo: drugo vreme ili mesto, nove pokrete, novo donje rublje- bilo šta po vašem izboru.

Šta novo želite da probate ?

Želja za novinom podstiče mnoge ljubavnike da traže nove stvari koje će ih uzbuditi, počevši od donjeg rublja, pa do novih poteza u seksualnoj igri. Ali mnogi ljubavnici se osećaju previše stidljivo da bi probali i ostvarili željene novine. Zapravo, mnogo je lakše nego što mislite.

Ovo su neki od predloga:

• Počnite sa sasvim uobičajenom zabavom - novim filmom ili restoranom, krajem u kome niste bili, ili neočekivanim kraćim putovanjem do prve destinacije. Kako ljudi postaju spremniji da isprobaju nove stvari, tada postaju i otvoreniji za seksualna eksperimentisanja.

Foto: Pixabay.com

• Šta god da novo radite, neka bude razigrano. Zadržite smisao za humor. Novine podrazumevaju eksperimentisanje, a mnogi eksperimenti ne uspevaju. Pa šta ako film nije dobar? Važna je vaša spremnost da nastavite da pokušavate da radite nove stvari zajedno.

• Postavite, za početak, manje planove. Skromne promene često znače značajne korake u pravcu kojim želite da idete.

• Budite strpljivi. Potražite razloge za smeh. Tako ćete biti opušteniji, a i lakše prebroditi periode koji možda neće biti tako dobri.

Još jedna dobra ideja za buđenje strasti je priređivanje redovnih „sastanaka iznenađenja“. Jedan partner planira sastanak, ali ga čuva u tajnosti, a drugom govori samo šta da obuče i koliko vremena da planira. Pri tom se vodi računa da se osmisle radnje koje oba partnera vole.

Zagrejavanje i pripremanje novih poteza često zahteva vreme. Dajte svom partneru vremena. Pravite svakodnevno male korake na putu do svog krajnjeg cilja. Ovo posebno važi u situacijama kada vam partner kaže: "Previše smo stari za to." Starosna dob može “ubiti spremnost” za eksperimentisanje.

Foto: Pixabay.com

Dok polako prevazilazite stare rutine, možda imate na umu neki krajnji ,seksualni cilj. Ako ga dostignete, odlično! Ali većina ljubavnika smatra da je dobijanje dela onoga što žele gotovo jednako dobro. Pola porcije je bolje nego ništa. Ako ne dobijete sve što želite, izbrojite stvari koje imate, a čine vas srećnim. “Pola porcije” često obezbeđuje veliko poboljšanje.

Svi vole da se osećaju voljeno i željeno, bez obzira da li je to vaš peti izlazak ili 50. godišnjica. Vaša spremnost da uložite vreme, energiju i entuzijazam u nove zabavne aktivnosti sa vašim partnerom to pokazuje.

A da bi sve išlo po planu i bez neželjenih iznenađenja, tu je još jedan “tajni” sastojak slatkih susreta-Afrička šljiva forte.

Afrička šljiva forte je proizvod na prirodnoj bazi koji, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima pomaže da se postigne i održi erekcija.

Redovnom upotrebom, Afričke šljive forte doprinosi se poboljšanju i normalnoj funkciji prostate i urinarnog sistema, koji posledično dovodi i do lakšeg postizanja i održavanja erekcije.

Ako do sada niste probali, ovo je prilika da uključite i ovu novinu u svoj ,seksualni život. Vreme je da doživite nove strasti i drugu mladost, upravo uz Afričku šljivu forte!

1. Fisher, Helen. Why We Love: The Nature and Chemistry of Romantic Love. Henry Holt, NY, 2004.

Pink.rs

#Ljubav

#Seks

'