Kada želite nešto toplo i ukusno, čorba je idealan izbor! Ovaj recept je jednostavan, a rezultat ukusna i zasitna zimska poslastica!
Sastojci:
dve kašike maslinovog ulja
jedan veći luk
dva čena belog luka
četiri veća krompira
dva praziluka
kocka i po supe od povrća
list lovora
100 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk. Krompir ogulite i isecite na kockice, praziluk prepolovite po dužini, dobro operite i isecite na komadiće. Kocku za supu rastvorite u jednom litru tople vode.
U većem tiganju, na srednjoj vatri, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk. Dodajte praziluk i krompir, zajedno sa listom lovora, nalijte sa oko dva decilitra supe i pustite da proključa. Zatim dodajte ostatak supe, i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, odnosno dok krompir potpuno ne omekša.
Izvadite lovor i bacite ga, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuvala, dodajte pavlaku i pustite da se krčka još pet minuta.
#Beli luk
#Crni luk
#čorba