AKTUELNO

Bićete prezadovoljni!

Tokom zime zaboravimo na negu kože jer smo uglavnom obučeni do grla te ni ne primećujemo promene. Ali važno je da obratimo pažnju posebno na negu ruku koje su izložene hladnoći.

Noćni tretman za negovane ruke

Izložene svakojakim zimskim uslovima, ruke su posebno sklone dehidraciji i oštećenjima. Kremu za ruke bogatu vitaminima i biljnim uljima – prirodnim antioksidansima nanosite više puta dnevno. Zbog suvog i toplog vazduha u zatvorenim prostorima i niskih temperatura spolja, prirodni proces eksfolijacije je usporen, što znači da se više odumrlih ćelija zadržava na površni kože, a to može uzrokovati zatezanje i osetljivost kože ruku.

U takvim stanjima ponekada ni kreme nisu delotvorne, zato jednom nedeljno napravite nežan piling ruku, izbegavajući preparate sa krupnim granulama. Smesu za piling možete i sami da napravite, na primer, od mešavine šećera i nekoliko kapi kokosovog ulja. Vikendom, kada imate više vremena, posvetite rukama dodatnu pažnju. Namažite ih bogatom, prirodnom kremom puštajući da je koža u potpunosti apsorbuje, a potom nanesite i sloj jojobinog ili kokosovog ulja. Na ruke zatim navucite zagrejane frotirne rukavice za kupanje, pamučne rukavice ili čarape i držite ih tako tokom noći. Ujutro će koža vaših ruku biti meka i zdrava.

Kako koristiti ulja?

Ulje će se najbolje upiti u kožu nakon umivanja, tvrdi aromaterapeutkinja Anamarija Pažin: „Malu količinu ulja zagrejte među dlanovima, jer toplina i vlaga pospešuju apsorpciju, pa ga kružnim pokretima nanesite jagodicama prstiju na lice, vrat i dekolte.“ Ulje koristite ujutro i/li uveče umesto hidratantne kreme. Ako imate suvu kožu, nekoliko negujućih kapi nanesite preko seruma ili hidratantnog losiona – tako ćete sprečiti isparavanje dragocene vlage.

#Ruka

#krema

#Šećer

'