Tradicionalno se služi u Americi i Kanadi, a reč je o kaloričnom napitku u koji idu najmirisniji začini...
Provedite dane sa stilom ispijajući liker od jaja i ruma koji se tradicionalno služi u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Reč je o utešnom (i kaloričnom) napitku koji obuhvata najmirisnije začine, vrlo se lako priprema i pije.
Sastojci:
1 litar mleka
10 žumanaca
300 g šećera
250 ml ruma
400 g slatke pavlake
4-5 karanfilčića
1 čajna kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice ekstrakta od vanile
½ čajne kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
1. Pomešajte mleko, karanfilčiće i cimet, stavite tečnost u lonac, pa je ugrejte na najlaganijoj vatri oko pet minuta.
2. U odvojenoj činiji dobro ulupajte žumanca i šećer dok ne dobijete penastu smesu, pa polako dodajte toplo mleko.
Prebacite celu smesu u lonac i kuvajte na umerenoj temperaturi oko tri minute dok se smesa ne zgusne. Imajte na umu da napitak ne sme da uvri.
3. Procedite tečnost od karanfilčića i pustite da se ohladi. U ohlađenu tečnost dodajte slatku pavlaku, ekstrakt od vanile, muskatni oraščić i rum. Dobro ohladite u frižideru pre posluživanja.
Ovako pripremljen koktel možete držati u frižideru desetak dana.
Živeli!
#Jaja
#piće