AKTUELNO

Tradicionalno se služi u Americi i Kanadi, a reč je o kaloričnom napitku u koji idu najmirisniji začini...

Provedite dane sa stilom ispijajući liker od jaja i ruma koji se tradicionalno služi u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Reč je o utešnom (i kaloričnom) napitku koji obuhvata najmirisnije začine, vrlo se lako priprema i pije.

Sastojci:

1 litar mleka

10 žumanaca

Foto: Pixabay.com

300 g šećera

250 ml ruma

400 g slatke pavlake

4-5 karanfilčića

1 čajna kašičica mlevenog cimeta

2 kašičice ekstrakta od vanile

½ čajne kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

1. Pomešajte mleko, karanfilčiće i cimet, stavite tečnost u lonac, pa je ugrejte na najlaganijoj vatri oko pet minuta.

2. U odvojenoj činiji dobro ulupajte žumanca i šećer dok ne dobijete penastu smesu, pa polako dodajte toplo mleko.

Prebacite celu smesu u lonac i kuvajte na umerenoj temperaturi oko tri minute dok se smesa ne zgusne. Imajte na umu da napitak ne sme da uvri.

3. Procedite tečnost od karanfilčića i pustite da se ohladi. U ohlađenu tečnost dodajte slatku pavlaku, ekstrakt od vanile, muskatni oraščić i rum. Dobro ohladite u frižideru pre posluživanja.

Ovako pripremljen koktel možete držati u frižideru desetak dana.

Živeli!

#Jaja

#piće

'