Ovaj dezert je baš "prste da poližeš"!
Mini ekleri koji se lako prave mogu vrlo lako da postanu vaša omiljena poslastica. Ovaj dezert je stvoren za slafokusce, jer će biti očarani.
Kada probate ovu poslasticu biće vam jasno zašto je to omiljeni kolač mnogih ljudi na planeti.
Evo kako se priprema.
Sastojci:
- 135 g keksa
- 115 g putera
- 1 kašičica soli
- 250 ml vode
- 95 g brašna
- 4 jajeta
- 395 g pene iz mančmeloua
- 115 g crne čokolade
- 120 g milerama.
Priprema:
- Sameljite keks. Zagrejte šerpu na ringli i rastopite u njoj puter. Dodajte so i vodu i dobro izmešajete. Sipajte brašno i pola šolje keksa u smešu, dok sve vreme dobro mešate. Skinite sa vatre kad se sjedini i dodajte četiri jaja i izmiksajte.
Ovako pripremljenu smesu ubacite u kalup za pravljenje tulumbi, odnosmo veći špric za šaranje. Istisnite male kolačiće u pleh, koji ste prethodno pokrili papirom za pečenje. Ubacite u rernu i pecite na 220 stepeni Celzijusa oko 10 minuta. Napravite malu rupicu na svakom kolačiću kroz koju ćete šrpicem ubaciti penu od mančmeloua.
Gornju stranu kolačića umočite u srnu otopljenu čokoladu i poprskajte keksom. Ostavite da se ohladi.
Možete servirati mini eklere okružene mančmelou kolačićima da bi dezert izgledao zabavnije.
Prijatno!