AKTUELNO

Svaka domaćica sanja da joj kuća bude čista, bar nekoliko sati nakon čišćenja.

To nekima i polazi za rukom, ali ipak kupatilo je vrlo često krizna zona, ono se nekako najbrže isprlja. Zato vam sada dajemo nekoliko trikova uz koje će vaše kupatilo duže biti čisto i nećete imati potrebu da ga često čistite.

Inventarisanje!

Pre čišćenja, pogledajte šta sve u kupatilu zauzima prostor, a odavno već to ne koristite. To mogu biti prazne bočice, kozmetika kojoj je istekao rok, lekovi, razne posudice... Sve što vam nije potrebno bacite ili odložite u kutije. Onu kozmetiku i predmete koje ne koristite često odložite u posebnu kutiju koja će vam biti na dostupnom mestu u kupatilu. Na ovaj način vi rasterećujete prostor i olakšavate sebi čišćenje.

Detaljno čišćenje!

Kako bi kupatilo duže bilo čisto potrebno je da ga detaljno očististite bar jednom nedeljno, a ukoliko vam nije pretrpano sitnicama i ako je dobro organizovan prostor to će ići brzo.

Sapun pravi haos!

Ako vam sapun večito ostaje raskvašen na držaču, on se polako topi i nestaje, a vi ne iskoristiti ni četvrtinu. Rešenje je potpuno jednostavno - sapun odlažite na sunđer umesto na držač.

Foto: Pixabay.com

Prostirka se gužva!

Ako se vaša prostirka za kupatilo stalno pomera i kliza, jednostavno, na naličje zalepite komad medicinskog flastera, i jedan komad zalepite na pod. Neka se ne podudaraju.

Za svežinu peškira!

Ukoliko čiste peškire čuvate u kupatilu, nesumnjivo će brzo početi da se osećaju na buđ, zbog vodene pare koja je u kupatilu česta. Da rešite ovaj problem, jednostavno poprskajte čiste peškire mešavinom vode i omiljenog eteričnog ulja.

Napravite red pravilnim odlaganjem!

Gomilu sitnica u kupatilu više nemojte da držite u posudi u kojoj ne možete da ih pronađete po 10 minuta - iskoristite plastičnu posudu za escajg!

Etarsko ulje za svežinu!

Za lep i svež miris u kupatilu ne treba vam hemija niti raspršivač. Sve što treba da uradite jeste da na bočnu stranu rolne toalet papira sipate nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja.

#kupatilo

#Čišćenje

'