Žikina Šarenica i Zlatni pek za praznike donose recept za preukusnu posnu tortu.
Potrebno:
• 800 g Zlatni Pek preliven kakaom
• 3 pudinga od jagode
• 1,5 l bistrog soka od šumskog voća
• 4 kesice posnog šlaga (kesica je 40 g)
• 1 margarin (250 g)
• 200 g šećera u prahu
• 300 ml kisele vode
• 4 kašike gustina
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati u ohladjen puding, pa dobro izjednačiti krem. Umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom. Zlatni Pek keks preliven kakaom pre ređanja dobro natopiti u preostalom soku (Zlatni Pek keks je tvrđi od mrsnog, a meni se desilo da ga nisam bas dobro natopila, pa je torta morala duže da odstoji da bi omekšao).
Ređati keks u poslužavniku za tortu, tako da čokoladni deo bude gore, po 4 komada vodoravno u redu i po 7 komada u koloni. Ostaviti po 1/4 krema i šlaga za dekoraciju. Na prvi red keksa rasporediti 1/2 krema od pudinga, a preko njega 1/2 šlaga. Poređati drugi sloj keksa, pa ponoviti postupak sa kremom i šlagom. Odozgo staviti još jedan sloj keksa i ukrasiti ostatkom krema i šlaga. Ostaviti u frižider da odstoji 24 sata.
#Recept
#kuvar