AKTUELNO

Možda je leto i dalje u punom jeku, ali izloge i radnje lagano osvajaju jesenje kolekcije. I već je prilično jasno koji će trendovi dominirati u narednim mesecima.

A i ulični stil sve uticajnije modne prestonice, Kopenhagena, potvrđuje rastuću popularnost jedne boje.

Dok je letnju sezonu obeležio cvetni desen, naročito na ženstvenim i privlačnim cvetnim haljinama, jesen donosi znatno prigušenije i bogatije tonove.

Modni stručnjaci su već prošle godine, inspirisani viđenim na modnim revijama prethodne jeseni, isticali bordo boju kao veliki hit.

Novi trendy ton, koji će modne ormare obojiti u nijanse od bogate i zagasite boje vina pa sve do najtoplije crvene nijanse jeseni - boje trešnje, već su prihvatile modne entuzijastkinje i uključuju ga u svoje letnje kombinacije koje će svakako biti nosive i u prvim jesenjim danima.

Tako je Nikol Kidman nosila kožne baletanke sa zaobljenim vrhom u boji trešnje, Dženifer Lorens se prošetala u crvenom izdanju od glave do pete, a ovaj trend se već uvukao i u ulični stil viđen na ulicama Kopenhagena, gde se održava Nedelja mode koja postaje sve značajnija u svetu mode.

Danski stil već duže privlači pažnju upečatljivim kombinacijama koje spajaju klasične siluete sa odvažnim, eksperimentalnim komadima. To je pokazala i modna influenserka Gili Biegun, koja je dugački tanki kaput oversized kroja u bordo boji nosila kao haljinu.

Kaput u funkciji haljine bio je odličan primer prepoznatljive danske eklektične mešavine minimalizma i maksimalizma. Gili je kaput, koji će sigurno biti nosiv u hladnijim jesenjim danima, kombinovala sa dodacima u trendovskoj boji jeseni – bordo torbom i salonkama sa kopčom, piše Tportal.hr.

Autor: Jovana Nerić