Ove namirnice veoma su pristupačne i jednostavne za pripremu.
Najvažniji protein odgovoran za našu mladost je kolagen. Njegova količina počinje da se smanjuje sa godinama, a tome doprinosimo i sami: jedemo slatkiše, sunčamo se, malo se krećemo. Ali možete povećati proizvodnju ovog proteina uz pomoć najjednostavnijih proizvoda.
Jaja
Sadrže aminokiseline glicin i prolin, koje su uključene u proizvodnju kolagena. Da ne pominjemo činjenicu da su jaja po svojoj nutritivnoj vrednosti gotovo idealan proizvod.
Pileća supa
Gvinet Paltro nije toliko pogrešna kada hvali bujon od kostiju, osnovu njene ishrane. Čorba pripremljena na krilima, leđima, šapama sadrži kolagen i hijaluronsku kiselinu, kao i korisne elemente u tragovima – zgušnjavaju kožu.
Riba
Morski kolagen je jedan od najkorisnijih. Koncentrisan je u kostima, koži i krljuštima, pa će biti korisni čorbe od cele ribe, kao i aspika.
Autor: Dalibor Stankov