AKTUELNO

Za one kojima ne odgovara da se ovako umivaju, stručnjaci za lepotu i negu kože savetuju odličnu zamenu.

Novi trend koji je zaludeo žene širom sveta, pa i poznate dame nalaže umivanje lica vodom s ledom.

Slavni model Kejt Mos kune se u ovu metodu i svakog jutra se umiva lednom vodom kojom postiže lifting efekat, smanjuje nadutost, pore i male bore, a uz to se i dobro razbudi.

Takođe i glumica Dženifer Aniston na ovaj način neguje svoje lice. Kako je otkrila u jednom intervjuu ona napuni činiju ledenom vodom, pa pljuska lice 20-ak puta.

Onima kojima je previše da se umivaju toliko hladnom vodom, stručnjaci za lepotu i negu kože, savetuju odličnu zamenu. Možete da uvijte kocku leda u pamučnu tkaninu i nežnim pokretima prelazite po licu. Takođe, ova tehnika je odlična za ublažavanje bobuljica.

“Hladnoća pomaže u odvodu viška tečnosti iz limfnog sistema, što takođe pomaže u smanjenju nadutosti lica”, kaže estetičar Lori Skaro i dodaje da limfna drenaža pomoću leda smanjuje natečenost ispod očiju.

“Korišćenje leda ispod očiju može pomoći u oslobađanju nakupljanja tečnosti, isušivanju toksina i izazvati efekat zatezanja – kaže Lori i savetuje da nikako ne stavjate led direktno na lice jer možete da izritirate kožu.

Koliko često je preporučljivo?

“Poželjno je da jednom nedeljno uradite masažu ledom. To je privremeni način da osvežite svoje lice. I ne zaboravite, led neće izbrisati sve nepravilnosti, te je potrebno da sebi obezbedite više sna, vode i dobru hranu”, zaključila je estetičar Lori Skaro.

Autor: