AKTUELNO

Ispravljanje kose keratinom već godinama je veoma popularan, a mnoge dame obradovaće činjenica da ovaj efekat mogu da postignu i kod kuće

Kako se pojavio u frizerskim salonima, tretman keratinom je postao veoma tražen. Keratin ispravlja kosu i daje joj svilenkast i zaglađen izgled.

Zahvaljujući njemu, oštećena i suva kosa počinje polako da vraća svoj sjaj i gustinu, a održavanje je drastično lakše kosa se samo prosuši fenom i bez feniranja i korišćenja drugih sredstava ostaje ravna i sjajna.

Na radost mnogih pripadnica lepšeg pola, domaća varijanta keratina može se napraviti i u kućnim uslovima. Ovo je daleko jednostavnija i jeftinija varijanta, s tim što treba imati u vidu da se ne radi o dugoročnom rešenju, kao kada su u pitanju tretmani u salonima, ali se svakako dobija sličan efekat.

Potrebno je:

- 1 šolja vode

- 2 kašike kukuruznog brašna

- 1 kašika bebi ulja.

Postupak:

U vodu sipati kukuruzno brašno, sačekati da proključa, pa mešati dok se ne zgusne. Dodati bebi ulje, pa ponovo promešati. Sačekati da se prohladi, pa naneti duž cele kose i ostaviti da odstoji 20-25 minuta. Nakon toga regularno oprati kosu.

Autor: