AKTUELNO

Iako verovatno kod sebe uvek imate omiljenu bočicu parfema, postoji nešto čarobno u ugodnom mirisu od svitanja do zalaska sunca bez dodatnog prskanja.

Ako tražite brzu, laganu rutinu koju možete slediti kako bi dugo ugodno mirisali, a bez ponovnog nanošenja, isprobajte ova tri saveta:

Hidratizirajte se

Parfem se lepi za hidratiziranu kožu. Hidrirana koža stvarno će zadržati miris puno duže. Zato se neki ljubitelji lepote kunu u raspršivanje parfema nakon tuširanja jer će se njegove note lakše zalepiti na glatku, blago vlažnu kožu.

Naravno, poželećete se i namazati losionom za telo kako biste zadržali svu tu vlagu, inače će sva voda ispariti i ostaviti vas suvim, a miris neće ostaviti gotovo nikakav trag.

Opet, to ne znači da se uvek morate istuširati pre prskanja.

– Ulje za telo, losion ili balzam za hidrataciju također će pomoći da miris duže ostane – kaže Cat Chen, osnivačica kozmetičkog brenda. Jednostavno nanesite proizvod na pulsne tačke i parfem bi se trebao lako uhvatiti za ta područja.

Foto: Pixabay.com

Premažite se uljem

Ako ste se nekada zapitali zašto mnoge marke uz parfeme nude i parfemska ulja to je zato jer nanošenje mirisnog ulja za telo ispod parfema može poboljšati miris i održati kožu hidriranom, što je dobitna kombinacija za dugotrajan miris. Možete primeniti isti duo – ulja i mirisa – kako biste doista maksimizirali te note ili odabrati zasebne proizvode s aromama koji se međusobno nadopunjuju za složenije iskustvo mirisa.

– Kada se različite mirisne note spoje, tada imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih nota. To definitivno pomaže da miris traje – kaže Chen.

Poprskajte odeću

Možda biste trebali poprskati svoj džemper.

– Miris će se duže zadržati na tekstilu nego na koži – ističe Johnston, budući da miris može nestati sa znojem i prirodnim uljima tokom dana. Prskanje odeće može doista osigurati da lepo mirišete celi dan, osim toga, osetićete i dašak svaki put kad se uvučete u kaput ili se odlučite za podnevno rastezanje, prenosi MBG.

Autor: