AKTUELNO

Neispavanost se najpre očitava na licu.

Ukoliko ste po prirodi „noćna ptica“ sigurno ste tek uveče produktivniji i efikasniji kada je posao u pitanju.

Zbog toga vam se verovatno dešava da se ujutru često budite nenaspavani, sa vidljivim podočnjacima, što svakako želite da prikrijete.

U tome će vam pomoći trikovi koji će vrlo brzo smanjiti otečenost lica, ali i pomoći vam da se razbudite i budete spremni za dan koji je pred vama.

U borbi protiv podočnjaka koristite kreme sa kolagenom, hijaluronskom kiselinom i vitaminom B5. Ako situacija zahteva odlučniju akciju, koristite pravi korektor. Jedan potez četkice sa reflektujućim puderom, kapljica sjaja za usne, malo hajlajtera u uglove očiju i blago obojene trepavice – to je sve što vam je potrebno za jutarnju šminku.

Još jedna tajna je dopuniti sliku naočarima (sa ili bez dioptrije). Ovaj dodatak je dugo zauzimao mesto u arsenalu stilskih lepotica. Naočare transformišu izgled, ali, što je najvažnije, skrivaju jutarnje nesavršenosti ispod očiju. Ali skrivanje iza naočara za sunce nije vredno toga: lice skriveno iza tamnih naočara u neprikladnom okruženju samo sugeriše da nešto nije u redu.

Bez ovoga ne krećite na posao

Postoji lista stvari koje uvek treba da imate pri ruci. Kapi za oči u vandrednim situacijama uklanjaju crvenilo i čine da oči sijaju. One mogu biti pravi spas (ali ne koristite ih svakodnevno!). Kontrastne obloge su od velike pomoći u otklanjanju znakova umora. Uzimite dve činije – u jednu sipajte vodu sa ledom, u drugu ključalu vodu. Naizmenično, na lice se nanosite peškir hladnom, pa toplom vodom. Radite ovo 5 minuta i lice će vam dobiti prirodno rumenilo.

Koristite i serume u bočicama sa raspršivačem. Morate da izaberete onaj koji vam odgovara. Neki sprejevi imaju više kalcijuma, drugi natrijuma ili selena. One u kojima ima dosta soli smanjuju lučenje sebuma. Blago soljeni serumi su pogodni za osobe sa suvom kožom.

Disanje je važno

Postoji mnogo vežbi disanja koje će vam pomoći da se razveselite. Jedna vežba se izvodi tako što ćete udobno sesti na pod sa prekrštenim nogama i ravnim leđima. Zatvorite desnu nozdrvu palcem desne ruke i udahnite kroz levu nozdrvu. Dišite duboko u stomak, a ne u grudi. Nakon udisanja, zadržite dah na kratko. Izdahnite kroz desnu nozdrvu, zatvorite levu malim prstom i prstenjakom desne ruke. Ponovite prva tri koraka, ovog puta počevši od udisanja kroz desnu nozdrvu. Ovu vežbu disanja treba da uradite za samo 5-10 minuta i daće vam dovoljno snage za ceo dan!

Autor: