AKTUELNO

Svi tipovi kose zahtevaju svoju posebnu negu. Ako vam se kosa često masti, potrebna vam je nega kose koja će smanjiti lučenje sebuma – a u tomu vam mogu pomoći biljke.

Postoje različiti šamponi i proizvodi, ali ako želite prirodnu negu kose, bez hemikalija, u svom domu možete napraviti šampon koji će vam pomoći u tome da kosa duže ostane čista i negovana. U tu svrhu možete iskoristiti biljne čajeve koje možda već imate u kući – od nane i žalfije.

Dve kašičice listova nane i žalfije ubacite u posudu s 350 ml vode. Stavite na vatru i kuvajte oko 20 minuta. Kada voda zakipi, isključite vatru i procedite dobijeni čaj. Ostavite ga da se u potpunosti ohladi. Nakon toga pomešajte čaj sa šamponom koji ima neutralnu ph vrednost. Na kraju sve to dobro pomešajte i vaš šampon je gotov, piše Sensa.

Nanesite ga kao i svaki drugi šampon tokom pranja kose. Dobro ga utrljajte i ostavite da deluje 2 do 3 minuta. Nakon toga isperite i osušite kosu. Osim što će vam kosu duže ostati čista, ona će biti mirisna, nahranjena i zdrava.

Autor:

#Kosa

#Šampon