AKTUELNO

Otkrivamo vam male trikove uz koje će vaš omiljeni parfem trajati duže na vašoj koži.

Ako spadate među dame koje ne mogu da žive bez parfema, sigurno ste se našli u situaciji da omiljeni miris na vašoj koži traje kratko, odnosno brzo ispari. Postoji nekoliko trikova koje možete primeniti kako biste to rešili.

Naravno, možda se radi o parfemu odnosno toaletnoj vodi koja je nešto slabija, ali čak i u tom slučaju, možete produžiti delovanje mirisa pravilnim nanošenjem. Tu je i svojevrsna priprema kože uz koju ćete duže uživati u omiljenom mirisu.

Za početak, toaletne vode sadrže između 8 i 10 posto parfema i traju par sati, dok eau du parfum ima između 10 i 20 posto parfema te može trajati minimalno četiri sata.

Svi već znamo da se parfem treba naneti na određena mesta kako bi duže trajao i „pustio“ svoju pravu čaroliju. Miris se stavlja iza uha, na zglobove, u untrašnjem delu lakta i iza kolena. Neki praktikuju raspršivanje parfema u vazduh i prolazak kroz njega, ali to zapravo nije dobra taktika.

Za što duže trajanje, treba da ga nanesete direktno na kožu. Isto tako, mnogi od nas nanose parfem na jedan zglob pa protrljaju s drugim kako bi se miris preneo. To treba izbegavati. Naime, tako nastaje trenje koje podstiče stvaranje toplote, a to znači da će parfem brže ispariti s površine kože.

Pre toga, najbolje bi bilo redovno raditi eksfolijaciju kože kako biste uklonili sve mrtve ćelije s površine, a zatim naneti losion za telo, i to najbolje s uljem ili samo hidratizovati kožu nekim uljem. Parfemi se odlično slažu s uljima i ona pomažu da dođu do izražaja na našoj koži. Naravno, ako možete, koristite losion ili ulje s istim mirisom kao što je vaš parfem, odnosno iz iste linije pa ćete tako pojačati miris.

Parfem treba nanositi na mesta na kojima će telesna toplina lagano ispuštati parfem dok ne ispari. To su i mesta na kojima možete osetiti puls, poput vrata, odnosno iza uha, zglobovi, unutarašnji delovi lakta i iza kolena, ali i u predelu pupka i na prednju stranu šaka.

S obzirom na to da parfemi duže traju na tkaninama nego na našoj koži, nanesite ih na neke komade koje često nosite, poput šalova ili odevnih komada. Tako ćete uživati u parfemu duže, odnosno svaki put kad nosite omiljeni komad.

Ako niste sigurni u da li se vaš parfem oseti ili ne, pitajte prijateljicu za mišljenje. Moguće je, naime, da ste se navikli na vaš omiljeni miris da ga jednostavno više ne osetite. U tom slučaju, probajte da promenite parfem koji koristite na nekoliko dana kako biste „odmorili“ od onog uobičajenog.

Autor:

#Lepota

#Parfem