AKTUELNO

Zimi je našoj koži, više nego ikada potrebna dodatna nega. Kakvo će nam lice biti, da li je koža zategnuta, "posicvela" ili sveža i sjajna, umnogome zavisi od našeg unutrašnjeg zdravlja. Ako izgleda nezdravo, to znači da joj je potrebna zaštita, odnosno barijera od štetnih mikroorganizama.

Koža se lako može da se ošteti izlaganjem suncu, u solarijumu, lošom ishranom , zagađenim vazduhom, javljaju se pege i fleke koje najčešće nazivamo "staračkim", strije na telu, crveni pečati... 

Kozmetička industrija nudi bezbroj krema i gelova koji pomažu kod ovih problema, ali koji po pravilu koštaju čitavo malo bogatstvo.Postoji gel koji možete da napravite sami kod kuće i to od sastojaka koji su svima dostupni, a pride i ne koštaju puno, ni približno onoliko koliko biste dali za kupovnu kremu. I ne samo da vas neće izaći puno njegova priprema, već ćete biti prezadovoljni rezultatima!

Foto: Pixabay.com

Da biste napravili ovaj efikasan gel, potrebno je:

110 g kokosovog ulja, 100 g gela od aloe vere, eterična ulja lavande, šipka ili vanile

Priprema: Sipajte aloe vera gel i kokosovo ulje u malu posudu. Mikser mešajte 5 minuta, dok se ne dobije kompaktna gusta smesa. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja i ponovo dobro promešajte. Smesu sipajte u staklenu posudu, dobro zatvorite poklopcem i čuvajte na tamnom i suvom mestu na sobnoj temperaturi.

Kako se koristi?

Gel treba naneti na kožu nakon tuširanja kružnim pokretima, masirajući kožu. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Tajna efikasnosti domaćeg gela je upravo u neverovatnim svojstvima dve komponente - aloe vere i kokosovog ulja. Ovi proizvodi se koriste u kozmetičkoj industriji za pripremu raznih hidratantnih krema. Zahvaljujući svojim svojstvima, aloe vera smiruje svrab i iritaciju kože, alergijske reakcije, ujede insekata, a takođe ublažava i strije. Efikasno se bori protiv tamnih fleka, pomaže da koža bude hifrirana i vlažna, i na taj način sprečabava pojavu bora.

Autor: Z.L.

#NEGA