AKTUELNO

Sve više žena se žali na preterano opadanje kose do te mere da su primetile kako im je kosa daleko ređa nego što je bila. Zimski period uticaj smoga, vremenskih uslova, ali i nepravilna nega mogu dovesti do pada kvaliteta kose i gubitka.

Kako biste sprečili da se ovo dogodi, neophodno je da znate osnovna pravila nege, a to je da se kosa ne pere svaki dan, jer se tako dodatno isušuje,  češljajte je od vrhova ka temenu, prilagodite kozmetiku vašem tipu kose, a po mogućstvu koristite što prirodniju kozmetiku koja neće otežati dlaku i učiniti je masnom. 

Foto: Pixabay.com

Ono što je veoma bitno je da ne spaljujete kosu fenom. Ukoliko ste je oprali ostavite je da se prirodno prosuši dok obavljate ostale rutninske poslove u svakodnevnoj nezi. Kada završite prosušite je, ali neka fen bude na najnižoj temperaturi. Ukoliko ste primetili da vam kosa opada i ne možete da je oporavite uz pomoć skupih preparata koje ste nabavili, preporučujemo vam najjednostavniju masku koja se priprema kod kuće, a potrebna su vam dva sastojka, žumance i kašika ricinusovog ulja. 

Pomešajte žumance sa kašikom ricinusovog ulja, zatim operite kosu i na čisto teme dobro utrljajte smesu, a zatim je uvijte u kesu pa u peškir, kako bi efekat bio što bolji. Uradite ovo dva sata pre pranja kose, posle nekoliko tretmana videćete napredak,kosa će biti jača i gušća, a povrh svega uštedećete dosta novca.

Autor: Z.L.

#Kosa