AKTUELNO

Saveti koji će vam pomoći da savladate trend neonskih senki za oči

Neon boje su se, pored neutralnih nijansi, posebno izdvojile tokom ove godine, a veruje se da će se ovaj trend nastaviti i u 2022. godini, bar kada je šminka u pitanju jer su viđene na mnogim pistama širom sveta.

Kako neonska šminka postaje sve popularnija, sve više se govori o tome kako da na najbolji način nanesemo ovu senku, a da izgledamo sjajno.

Pre svega neon senka se nanosi štedljivo, obično u ravnim ili zakrivljenim linijama da bi se naglasilo oko.

Prilikom nanošenja neonskih senki, uvek razmislite koje boje će najbolje izgledati zajedno. Ove nijanse se često nose u kombinaciji jedna sa drugom, što znači da većina neonskih izgleda ima najmanje dve nijanse. Možete kombinovati neonske ružičaste i narandžaste ili zelene ili žute, odluka je na vama.

Savet je i da uvek nanesite crni ajlajner kada nosite neonske senke. Crno uzemljuje ove boje i omogućava im da na pravi način dođu do izražaja, piše The List.

Preporučuje se da nanesete prvu nijansu u unutrašnji ugao oka pre nego što je nanesete na ostatak kapka. Zatim nanesite drugu boju na suprotnu stranu oka i spojite ih u sredini, stvarajući glatki prelaz iz jedne neonske boje u drugu.