AKTUELNO

Ako mislite da je to nemoguće zato što imate retku i tanku kosu koja nije praktična za oblikovanje i stilizovanje, znajte da treba samo da uspostavite novu rutinu nege i otkrijete nekoliko trikova kojima ćete podići njen volumen.

Evo 5 saveta koji će udahnuti život vašoj kosi.

1. Tretman vrućim peškirom

Pre nego što operete kosu šamponom i nanesete regeneratoe, stavite kokosovo ulje, maslinovo ulje i ricinusovo ulje u posudu. Rastvorite kapsulu vitamina E i promešajte. Podelite kosu na manje delove i nanesite mešavinu na vlasište, koren i dužinu. Umasirajte je u kosu kružnim pokretima i ostavite da deluje 2 sata. Namočite peškir u kantu tople vode i iscedite višak vode iz njega. Zatim umotajte peškir oko glave kao turban i ostavite ga na glavi petnaest minuta pre nego što zakoračite pod tuš. Operite kosu šamponom. Ovaj tretman je jedan od najefikasnijih načina da nahranite vlasište i date volumen kosi.

2. Naopako feniranje

Umesto da normalno sušite kosu, okrenite je naopačke i osušite pramenove kao što biste obično radili. Ova tehnika podiže vaš koren kose sa vlasišta i daje joj volumen. Kada se 90% vaše kose osuši, možete je preokrenuti i očešljati.

Foto: Pexels

3. Odaberite pravi šampon za vaš tip kose

Šampon igra važnu ulogu u povećanju volumena vaše kose - zbog čega je važno odabrati pravi. Potražite onaj obogaćen biotinom i pšeničnim proteinom, jer ti sastojci jačaju vašu kosu i smanjujuju lomljenje.

4. Promenite razdeljak

Vaša kosa prirodno pada na određenu stranu lica. I iako volite kako vam uokviruje lice, ona na toj strani više nema volumen, zato okrenite kosu na drugu stranu i primetićete koliko izgleda bujnije, naročito ako je učvrstite određenim preparatima.

5. Spavajte sa punđom

Ako ste uveče izašli iz tuša sa sveže opranom kosom, ostavite je da se malo prosuši na vazduhu dok ne postane vlažna, a zatim je skupite u labavu punđu. Vaša kosa će se osušiti podignuta sa vlasišta, a do jutra ćete se probuditi uz besprekorne talase.

Autor: Z.L.