AKTUELNO

Sigurno ste već čuli od kozmetičarke da pincetom ne čupate dlačice iznad usana, jer će poslije izrasti još tamnije.

San svake žene je lice bez ijedne vidljive dlačice. Iako se time mogu pohvaliti samo retke srećnice, ako ste se odlučili ukloniti ili pak prikriti nepoželjne 'brkove', donosimo savete kako to učiniti. Brzina rasta dlačica kod svake je žene različita, ali prosek se računa između dva i šest nedelja. Odabir metode uklanjanja dlačica trebao bi da zavisi od tipa kože, boji tena i teksture dlake.

Foto: Printscreen YouTube/ Audrey Victoria

Svetla koža i svetle dlačice

Svetla koža najčešće je i puno osetljivija i jače reaguje na agresivnije tretmane. Najbolji način za ovaj tip je prikrivanje dlačica izbeljivanjem. One će postati gotovo nevidljive pa neće izazvati iritacije na koži. Pre izbeljivanja testirajte na koži ruke proizvod kako bi bili sigurni da nećete dobiti alergijsku reakciju.

Tamna koža i tamne i tanje dlačice

S obzirom na to kako bi se izbeljenje dlačice videle na tamnoj koži, najbolja metoda uklanjanja brkova je depilacija. Tamna koža najčešće nije toliko osetljiva i dobro reaguje na depilaciju voskom. Isto tako, vosak ne sadrži hemikalije i ne uklanja gornji epidermalni sloj kože pa su iritacije kod ovog postupka puno ređe.

Tamnija koža i tamne i deblje dlačice

Iako je depilacija voskom najpopularniji oblik uklanjanja dlačica za deblju strukturu dlake preporučuje se epilacija. Aparat za uklanjanje dlačica će tako biti puno temeljitiji. Isto tako, sve popularnija je epilacija koncem. Ova metoda se radi u kozmetičkom salonu, vrlo je detaljna i precizna, a može ukloniti i najsitnije dlačice na celom licu.

Autor: Z.L.

#depilacija