AKTUELNO

Seksualne poze su bitne u svakom odnosu. I parovi uvek treba da razgovaraju o njima. Jer, na kraju, one donose zadovoljstvo. Međutim, omiljene poze vaših partnera, nisu samo to.

“Muškarci koji vole misionarski položaj u seksu, u životu se strogo drže pravila, verni su i nežni partneri koji vas neće razočarati, a takvi muškarci definitivno nisu dosadni. U ovom položaju, sva njegova pažnja je usmerena na partnerku, a tu su i kontakt očima, zagrljaji, poljupci. Ukoliko želite stabilnost i razmenu nežnosti, takav muškarac je savršen izbor za vas”, ističe stručnjak za govor tela, Jan Hargrejv.

Dakle, evo šta koja poza otkriva o muškarcu:

Položaj kašike za osećajnog tipa

Položaj u kome oboje ležite na boku, odnosno poza kašike, otkriva muškarca koji stalno traži potvrdu ženinih osećanja. Ovaj položaj omogućava posebnu intimnost, što ukazuje na to da je vaš muškarac osećajan tip, objasnio je Hargrejv.

“Doggy style” ga emocionalno ne razotkriva

Ako je “doggy style” omiljena poza vašeg muškarca, on zapravo voli da dominira. Želi da bude alfa muškarac i ne želi previše emocionalno da se otvara. Obzirom na to da kontakt očima u ovoj pozi izostaje, on tako dobija na sigurnosti. Ova poza ne vrišti emocijama koje govore o ljubavi i poštovanju i ako insistira na tom položaju, moguće je da ima problem sa samopouzdanjem.

Ako je žena gore, muškarcu je bitno i njeno zadovoljstvo

Iako većina muškaraca najviše voli upravo ovu pozu, ona ne govori mnogo toga lepog o njima. Ako vaš muškarac insistira na njoj, on zapravo ne želi da uloži previše truda, već vama prepušta da odigrate igru. Manjak ambicije i motivacije se ne odnosi samo na seks, već i na ostale delove života, jer je ovaj muškarac uglavnom navikao da mu se sve servira.

Ali ako ne insistira samo na ovom položaju, ali mu je jedan od dražih, reč je o zaigranoj mašti i takav muškarac će moći da pruži svojoj partnerki puno dobre zabave.

Foto: Unsplash.com

Poluzagrljaj je znak da je zadovoljan u vezi

Položaj u kome žena leži na stomaku, a muškarac je grli prilikom seksa u takozvanom polu zagrljaju, znak je da mu je prijatno sa njom i da je zadovoljan u vezi, objasnila je komunikolog dr Odri Nelson.

Bliski kontakt za muškarce koji vole nežnost

Ako vas muškarac tokom seksa privlači sebi, on želi više intimnosti. Naime, privlači vas najosetljivijem delu vrata, žili, a to je znak poverenja i nežnosti. Takav tip muškarca zapravo voli da partnerka odlučuje u svemu, objasnio je stručnjak za neverbalnu komunikaciju i autor knjige “Ljubavni signali”, dr Dejvid Givens.

Ukoliko se nakon seksa odmiče, boji se obaveza

Ako se muškarac nakon seksa odmah odmakne od vas, znak je da ne želi obaveze. Tim potezom stvara sigurnu udaljenost od vas, i psihičku i emocionalnu, ističe Givens.

Ležanje na boku nakon seksa otkriva posesivca

Ako nakon seksa leži kraj vas u pozi kašike, odnosno na boku, muškarac je u potpunosti lud za vama, ali pomalo i posesivan. U ovom položaju on vas zaklanja, što ukazuje na dominantnost. Međutim, ako želi da se mazi, ali tako da ste vi iza njega, ovaj položaj otkriva nekoga ko voli da drugi brinu o njemu, napomenuo je Hargrejv.

#Ljubav