AKTUELNO

Ako ti je hitno potreban kozmetičar, a nemoguće je da do njega dođeš nemoj paničiti već se osvrni oko sebe i pogledaj šta možeš iskoristiti da smiriš situaciju. Evo šta ti sve može pomoći u kriznim situacijama kada je lepota u pitanju.

Ako ti se dan pred početak važne večere pojavila ogromna bubuljica na licu, na nju stavi malo paste za zube i stvar je rešena. Pasta za zube će smanjiti crvenilo i ubiti bakterije oko upaljene kože. Bilo bi dobro da pronađeš neku organsku pastu i nikako nemoj koristiti gel, već isključivo belu pastu. Jednostavno natapkaj pastu na bubuljicu i ostavi preko noći, ujutro će bubuljica biti puno manje upaljena i gotovo neprimetna.

Foto: Pexels

Kreme za potamnjivanje ukoliko se ne nanesu kako treba mogu na telu napraviti ružne mrlje koje nikako neće izgledati privlačno, a taj problem rešićeš uz malo sode bikarbone. Jednostavno namoči sodu i dobijenom pastom lagano masiraj delove gde je boja nejednaka.

Ako si mislila da su silne reklame koje reklamiraju žvake koje nam štite zube, netačne – prevarila si se. Ako nisi u mogućnosti da pereš zube nakon svakog obroka slobodno uzmi žvaku, jer žvakanjem se oslobađa pljuvačka koja neutrališe kiseline prouzrokovane bakterijama koje prate obroke. Ako se kiseline ne neutrališu ubrzo nakon obroka može doći do nastanka karijesa. Upravo iz tog razloga se žvake preporučuju kao sjajna alternativa pranju zuba. Biraj žvake koje nemaju dodane šećere.

Da bi nakon neprospavane noći na poslu izgledala odmorno i koliko-toliko pristojno za pomoć "pitaj" sirovi krompir koji će ti smanjiti nadutost očiju. Jednostavno izreži dva koluta sirovog, oguljenog i dobro opranog krompira, stavi ih na umorne oči i ostavi da stoje 10-ak minuta. Nakon toga oči isperi mlakom vodom.

Ako žudiš za svetlim pramenovima, a ne stižeš da posetiš frizera, opusti se i pristavi čaj od kamilice. Uz pomoć čaja od kamilice možeš za nijansu posvetliti kosu, a ako ga pomešaš sa limunovim sokom učinak će biti još bolji. Jednostavno, mešavinu čaja i limuna stavi umesto regeneratora i ostavi da se kosa osuši na suncu.

Autor: Pink.rs

#NEGA