AKTUELNO

Suva kože je nekada mnogo veći problem nego masna. Ovo su trikovi koji će vam promeniti život.

Ukoliko imate suvu kožu, sigurno zbog toga imate problema sa šminkanjem. Nije lako izboriti se sa mrljama i perutanjem kože. Kako da to preprodite?

1. Otarasite se pilniga

Piling za lice će samo još više da razdraži vašu kožu i samim ti i još više isuši. Umesto toga isprobajte pokušajte sa penom za hidrataciju. Jednostavno je, nanesite malu količinu na ruke i dobro utrljajte kružnim pokretima na lice dok vam pena ne prekrije u potpunosti lice. Isperite i videćete kako će vaša koža biti mekana kao nikad pre.

Foto: Pexels

2. Birajte proizvode za vaš tip kože

Ne uzimajte proizvode koji imaju lepo pakovanje i koji lepo mirišu! Možda neki proizvodi ne mirišu onako kako vi želite, ali će sigurno biti dovoljno dobri za hidrataciju vaše kože. Možete da probate i da napravite neki domaći proizvod.

3. Zavisi od teksture

Šminkanje, puder, tonirane kreme, sve to pospešuje isušivanju vašeg lica i njegovom perutanju. To zvuči grozno! Koristite samo tečne pudere jer vaša koža će da ih upije i neće biti toliko suva.

4. Termalna voda je obavezna

Većina ljudi smatra termalnu vodu za čistu glupost. Zašto bi prskali lice nekakvom vodom? Zato što je to nešto najbolje što možete da uradite za svoju kožu u ovim vrelim danima. Termalna voda izuzetno nežno deluje na vašu kožu i što je najbolje tokom dana vam neće upropastiti šminku.

Autor: Pink.rs

#NEGA

#lice