AKTUELNO

Saznajte koliko ćete sebi učiniti uslugu ako zaboravite na šminku. Žene kako bi dobile savršen look, posežu za šminkanjem i često sitne nesavršenosti prikrivaju debelim slojem pudera.

Naučnici u saradnji sa kompanijom "Kanebo Cosmetics" sproveli su istraživanje, te zaključili da žena pre šminkanja ima osećaj da će staviti lice druge osobe, a sa šminkom se oseća kao da ima novo lice.

Foto: Pixabay.com

 Koža će vam biti zdravija i lepša

Sastojci koji se nalaze u nekim proizvodima za šminkanje krivac su što vam je koža postala suva i počela da se ljušti.

 Izgledaćete mlađe

Ukoliko prestanete da se šminkate izgledaćete mlađe bez puno truda. Ponekad ćete se osećati poput tinejdžerke. Naime, neka istraživanja pokazuju da šminka čini žene srednjih godina mlađim, dok onim mlađim prilično dodaje godine. 

Bićete prirodni

Kada su visoke temperature ili ste jednostavno previše aktivni tokom dana logično je da se mnogo više znojite, te ako vam je lice u potpunosti prekriveno mejkapom, teško da će izdržati na vašem licu celi dan. Olakšaćete sebi i učiniti veliku uslugu vašoj koži čim prestanete da se šminkate, a imaćete i prirodniji izgled.

Bolje samopouzdanje

Psiholozi veruju da šminka nije čarobna pilula za podizanje samopouzdanja. Žene se ne osećaju bolje zbog šminke već zato što misle da su lepše u očima drugih.

Autor: Pink.rs

#Lepota

#šminka