AKTUELNO

Izdvajamo četiri najčešća razloga zašto ne možete skinuti onih nekoliko kilograma viška. Poslednjih 5 kilograma koje se nikako ne daju skinuti.

Uspeli ste izgubiti velik broj kilograma, ali onih nekoliko poslednjih nikako ne možete skinuti? Postoje opravdani razlozi zašto je to tako i trikovi kojima ipak možete izgubiti tih nekoliko neželjenih kilograma.

1. Sokovi i alkohol

Konzumiranje kupovnih sokova i alkoholnih napitaka punih šećera najveća je greška dok ste na dijeti. Iako mislite da tečnosti nemaju puno kalorija, varate se. Dok ste na dijeti najbolje je konzumirati samo vodu, a ako se zaželite slatkih napitaka odličan napitak su domaći smuti. Ne samo da će vam ukloniti želju za slatkim, nego vam zdravi smuti mogu biti zasitan obrok.

2. Veličina porcije

Veličina porcija verovatno je najveći problem ljudima na dijeti. Ako ste već smršali određeni broj kilograma i oni su jednostavni prestali padati, smanjite porcije. Veličinu porcije odredite tako da kada je pojedete još uvek osećate blagu glad, ali za desetak minuta kada želudac pošalje signale mozgu, osećaćete se sito.

3. Jedenje bez promišljanja

Foto: Pixabay.com

Dok ste kod kuće ili na poslu nemojte pri ruci imati nezdrave grickalice jer ćete nesvesno posegnuti za njima i pojesti ih a da uopšte niste pomislili o tome. Ako volite grickati jednostavno pri ruci imajte orašaste plodove ili suvo voće.

#Dijeta

#Kilogrami