AKTUELNO

Stručnjak otkriva kako da pravilno češljate kosu i sprečite njeno opadanje

Svaka žena želi zdravu i sjajnu kosu, ali neke osobe imaju slab koren dlake, te je sklona opadanju.  Međutim, i pogrešno korišćenje četke za kosu može da uzrokuje opapdanje vlasi.  Naime, istraživanje koje je obuhvatilo 2000 žena pokazalo je da je četiri od 10 njih svesno da njihov način češljanja šteti kosi, ali samo jedna od njih brine o tome. Takođe, jedna od 20 žena još uvek veruje da se kosa mora dobro iščešljati pre spavanja. Petina žena smatra da grubo raščešljavanje nije ništa loše, a isto toliko žena deli svoje četke s drugim osobama.

"Zabrinjavajuće je koliko žena pogrešno koristi četku i tako oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, bitno je koristiti češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu", kaže Šauna.

Takođe, naglašava kako je važno da se za svaku potrebu kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna, te koristi samo jedan za sve. Iako se prejako raščešljavanje čini kao najbolji način za raspetljavanje kose, uvek je bolje koristiti nežan češalj. Grubo provlačenje četke kroz zapteljanu kosu je krivac njenog opadanja.

"Korišćenje ispravnog češlja za kosu, pomaže da kod smanjivanja oštećenja kose i mehaničke traume. Ona je uzrokovana spoljašnjim faktorima , poput ravnanja kose, kovrdžanje kose i farbanja", objašnjava Šauna.

#lepota i moda