AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da je Ulm specifičan tim i da crveno-beli moraju biti spremni za brzu i agresivnu igru nemačke ekipe.

- Očekuje nas utakmica sa specifičnim timom, koji tokom meča ume da igra i sa dve 'četvorke', koja puno šutira i preuzima u odbrani. Moramo biti spremni i za to, jer to su delovi njihove igre, koja je mnogo brža i agresivnija u njihovoj dvorani - rekao je Tomić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde otputovali su danas za Nemačku gde ih u sredu očekuje meč šestog kola Grupe A Evrokupa protiv Ulma.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa četiri pobede i jednim porazom, dok je Ulm pretposlednji sa skorom 2/3.

- Moramo da kontrolišemo utakmicu 40 minuta, što ne znači da mi treba da usporavamo igru. Zna se da i Zvezda voli da igra brzu igru u tranziciji, ali što se tiče koncentracije tu moramo da budemo dobri - rekao je Tomić.

Ulm je u prethodnih sedam dana zabeležio dve pobede, u Evrokupu i Bundesligi.

- Svaka ekipa, u Evroligi, Evrokupu, pa i FIBA Ligi šampiona ima svoj kvalitet i vrednost. Nema lake utakmice, pogledajte rezultate prethodnog vikenda. Fuenlabrada je savladala Barselonu, Andora koja je u našoj grupi Evrokupa, pobedila je Real u Madridu. Protiv bilo koga da igraš, moraš da budeš spreman - rekao je Tomić.

Ognjen Dobrić oporavio se od lakše povrede i jakog udarca koji je zaradio u derbiju protiv Cedevite i biće spreman za meč u sredu.

- Jako nezgodna ekipa, igraju sa puno energije na svom terenu i mi kao tim moramo da budemo na nivou, prvenstveno što se koncentracije tiče svih 40 minuta, jer želimo pobedu tamo - rekao je Dobrić.

On je kazao i da očekuje drugačiji meč od onog odigranog u Beogradu kada je Zvezda slavila sa 88:73.

- To je bila prva utakmica u našoj grupi, znamo se sada bolje... U dobroj smo formi, imamo dve dobre pobede protiv Galatasaraja i Cedevite i želimo pobedu koja bi nam bila važna za dalji razvoj situacije u grupi - rekao je Dobrić.

Utakmica se igra sutra od 19.30.

#KK Crvena zvezda

#Milan Tomić

'