AKTUELNO

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Sakramento sa 126:112 i zadržali maksimalni učinak u NBA ligi od četiri pobede.

U ekipi Denvera osmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Džamal Marej sa 19. Geri Heris postigao je 18 poena, Pol Milsap 15, a srpski košarkaš Nikola Jokić je za nešto više od 23 minuta postigao 14 poena, uz 12 skokova i šest asistencija.

Foto: Tanjug

Marvin Bigli bio je najefikasniji u ekipi Sakramenta sa 20 poena i devet skokova, Džastin Džekson dodao je 17, a Frenk Mejson 14 poena, sedam asistencija i pet skokova. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je skoro 21 minut, postigao je 10 minuta, uz tri asistencije i dva skoka za Kingse, koji su ostali na jednoj pobedi.

Foto: Tanjug

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su Los Andjeles Kliperse sa 116:109 i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Entoni Dejvis predvodio je Pelikanse sa 34 poena i 13 skokova, Elfrid Pejton postigao je 20, a dobru partiju prikazao je i Nikola Mirotić, koji je postigao 18 poena uz 12 skokova.

Tobajas Haris bio je najefikasniji u ekipi iz Los Andjelesa sa 26 poena i devet skokova, a Danilo Galinari postigao je 24 poena i šest skokova. Srpski centar Boban Marjanović igrao je jedan minut i nije se upisao medju strelce, dok Miloš Teodosić nije igrao.

Foto: Tanjug

Detroit je posle produžetka pobedio Filadelfiju sa 132:122, predvodjen Blejkom Grifinom koji je postigo 50 poena, uz 14 skokova i šest asistencija. Redži Džekson u pobedi je učestvovao sa 23 poena.

U ekipi Filadelfije najbolji je bio Džoel Embid sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Džej Džej Redik postigao je 30 poena, šest skokova i šest asistencija, a Robert Kovington 16 poena i osam skokova.

#KK Denver Nuggets

#KK Sacramento Kings

'