AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaže da sa velikim optimizmom čeka duele sa Grčkom i Estonijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, iako žali što su pojedini igrači moraju da otkažu.

Srbija za ovu akciju nije mogla da računa na trio iz NBA Nikolu Jokića, Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića jer im klubovi Denver i LA Klipersi nisu dozvolili, dok se od povreda oporavljaju Ognjen Kuzmić i Stefan Birčević.

- Što više "prozora" nas sve manje (smeh)... Nadao sam se da će najveća imena kod nas dobiti dozvolu, ali nisu, morali su da poslušaju klubove, kao i mi", rekao je Đorđević na okupljanju na početku priprema.

Danas su se devetorica košarkaša odazvala Đorđeviću (Stefan Jović, Ilija Djoković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica), dok će se ostali naknadno priključiti.

Veliku zahvalnost izrazio je generalnom menadžeru Sakramenta Vladu Divcu što su sa reprezentacijom Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Đorđevića je posebno obradovao dolazak Bjelice posle tri godine odsustva iz raznih razloga.

- Jako sam iznenađen u pozitivnom smislu, to je poruka velikog majstora, veterana koji ima veliku zelju da igra za reprezentaciju. Doneće iskustvo i biće jedan od lidera tima.. Povrede su ga ranije sprečavale, verujem da će sada nadoknaditi -naveo je on. Za Grčku, selektor ističe da ima dobar tim koji je skoro obezbedio mesto na Mundobasketu u Kini.

- Grčka će biti sa nekoliko evroligaških igrača, već su sa Nemačkom skoro obezbedili prolaz. I dalje žalim za porazom od Nemačke u Novom Sadu, propuštena je šansa- zaključio je on. Srbija protiv Grčke igra 13. septembra u Heraklionu na Kritu, a tri dana kasnije dočekuje Estoniju u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

#Košarka

'