AKTUELNO

Beograd će od 18. do 20. maja biti domaćin završnog turnira Evrolige "Fajnal for", a očekuje se da će prestonicu tokom takmičenja posetiti više od 10.000 turista.

Čitav Beograd se uveliko priprema za posetu mnogobrojnih gostiju iz Španije, Rusije, Turske, Litvanije, ali i drugih zemalja. Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će očekivanih 10.000 turista u Beogradu ostati najmanje četiri dana i da je ovaj događaj veoma važan za prestonicu.

On je dodao da će tom prilikom i "Štark Arena" imati potpuno nov vizuelni identitet, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada. Televizijski prenos završnog turnira obezbeđen je u više od 200 zemalja širom sveta, a četiri evropske ekipe - Real Madrid, CSKA Moskva, Fenerbahče i Žalgiris Kaunas - boriće se za titulu prvaka.

Dve polufinalne utakmice zakazane su za 18. maj, a dva dana kasnije, 20. maja, odigraće se finalna utakmica, kao i utakmica za treće mesto.

Na Beogradskoj tvrđavi u pripremi su i zone za obožavatelje.

Ovo je prvi put da se ovo košarkaško takmičenje, čija je organizacija dodeljena Beogradu 2016. godine, održava u glavnom gradu.

#Beograd

#Fajnal for

'