AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli sezonu u Evroligi, pošto su kao gosti savladali Pariz sa 77:80 i to tako što su nadoknadili dvocifren minus.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je krenula trojkom Nikole Kalinića i skoro celu prvu četvrtinu bila u vođstvu. Na startu je odličan bio i Bolomboj, posebno jednom minijaturom u odbrani, a onda odmah u sledećem napadu zakucavanje posle alej-upa sa Jagom. Usledila je trojka Kenana za vođstvo crveno-belih 8:4.

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom i uvećavala je vođstvo. U finišu prve deonice francuski tim je počeo da duva za vratrom rivalu, usledila je serija Loa, da bi tek na kraju Pariz prešao u vođstvo 18:17 što je bio i rezultat prvog kvartala.

Na startu druge četvrtine ekipa iz francuske prestonice se odlepila Šorts je imao dobre minute i domaći su stigli do 22:17. Usledio je period dobre igre crveno-belih koji su odgovorili preko Nedovića i ponovo poveli 27:26. Zvezda je nastavila sa dobrom igrom, ali je proradio Lo i Pariz je ponovo poveo.

Usledili su loši minuti tima Janisa Sferopulosa, minuti za zaborav Crvene zvezde pred odlazak na pauzu novi poeni Ti Džej Šorca za 39:33, pa je grčki stručnjak morao da zatraži tajm-aut. Kalinić je prekinuo seriju domaćih, Jago je pokušao šut za tri poena, ali nije uspeo da pogodi – 39:35. Na poluvremenu 43:35, Zvezda je sa minus osam otišla na pauzu.

Autor: Dalibor Stankov