AKTUELNO

Košarkaši Partizana na najbolji mogući način ulaze u novu sezonu, pošto su večeras u poslednjoj proveri pobedili Panatinaikos rezultatom 75:64.

Crno-beli su bili deo turnira "Pavlos Janakopulos", na kojem su najpre izgubili od Efesa, a potom bacili na kolena aktuelnog šampiona Evrolige, Panatinaikos. Večeras je u Atini viđen pravi spektakl, pošto je utakmica odigrana pod otvorenim nebom, na stadionu "Panatinaiki" gde je bilo nešto više od 35.000 navijača.

Mnogi su očekivali da će prštati i na parketu, što se nije dogodilo, preterano kvalitetne košarke nije bilo pošto su izabranici Ergina Atamana izgledali potpuno nezainteresovano, i na taj način su otvorili meč.

Užasna igra grčkog tima, zeleni su u prvom poluvremenu postigli svega 27 poena, raspadali su se na obe strane terena, što su gosti iz Beograda uspeli da iskoriste, a u drugoj četvrtini imali su i dvocifrenu prednost. Posle prvih 20 minuta igre, na semaforu je stajao rezultat 27:36...

"Zeleni" su u istom ritmu otvorili drugo poluvreme, crno-beli su se pitali za sva dešavanja na parketu, da bi domaćin samo u jednom momentu uspeo da se vrati u meč, smanji na -5 poena zaostatka, da bi se Partizan odmah ponovo odlepio.

Čuvali su crno-beli osteljivu prednost do samog kraja utakmice i na kraju potpuno zasluženo slavili u spektaklu pred 35.000 ljudi. Podsetimo, Željko Obradović u Grčkoj nije računao na čak petoricu igrača, a to su Aleksa Dimitrijević, Mitar Bošnjaković, Ajzea Majk, Arijan Lakić i Vanja Marinković.

Autor: Dalibor Stankov