AKTUELNO

Košarkaši Bajerna iz Minhena trebalo bi uskoro da dobiju trenera, a kako prenosi "Basketnews", očekuje se da bude sklopljen dogovor sa Gordonom Herbertom, selektorom reprezentacije Nemačke.

Čeka se da se završe Olimpijske igre, gde će Herbert predvoditi Nemačku, nakon čega bi trebalo da preuzme evroligaša iz Minhena.

Bajern je prethodne dve sezone predvodio Pablo Laso, ali nakon isteka ugovora slavnom Špancu, klupa Bavaraca je ostala upražnjena.

Bajern i bez trenera dovodi pojačanja, pa je tako nedavno stigao i Jam Madar, reprezentativac Izraela i bivši igrač Partizana.

Herbert je od 2021. godine selektor Nemačke, sa kojom je pre godinu dana postao prvak sveta, kada su pobedili upravo Srbiju u finalu.

Zanimljivo je da su nemački mediji kontaktirali i selektora Srbije Svetislava Pešića i pitali ga o potencijalnom preuzimanju Bajerna, na šta je popularni Kari odgovorio da čeka poziv svog sina Marka, koji je generalni direktor Bajerna.

- Nisam još za penziju. Dosad tokom karijere sam uvek planirao u okviru četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa. Videćemo… spreman sam i čekam Markov poziv, ali on još uvek okleva - rekao je Pešić.

Autor: Jovana Nerić