AKTUELNO

Rukovodstvo Partizana aktivno radi na formiranju tima za narednu sezonu, gde je gotovo izvesno da će ponovo nastupati u Evroligi.

Najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović ima ambiciozne planove za tim, a jedno od pojačanja je Arijan Lakić, bivši član Zadra i nekadašnji igrač Crvene zvezde.

Pored Lakića, kako saznaje "Maxbet sport", Partizan je ponudio ugovor i Džordanu Lojdu, američkom košarkašu koji je nosio dres šampiona Superlige Srbije i AdmiralBet ABA lige.

Ova mogućnost otvara pitanje potencijalnog sukoba interesa između večitih rivala oko Lojda, s obzirom na interesovanje crveno-belih za njegov povratak na Mali Kalemegdan.

Džordan je trenutno član Monaku, koji trenira Saša Obradović, gde igra ključnu ulogu u borbi za titulu šampiona Francuske.

Foto: Tanjug AP/Toms Kalnins

Lojd je ostvario impresivne rezultate tokom prethodne sezone, posebno u Evroligi gde je prosečno beležio 10.4 poena po meču za 22 minuta igre. Njegovo prisustvo bi značajno ojačalo Partizanov tim, a navijači sa nestrpljenjem očekuju razvoj situacije.

Crvena zvezda je, podsetimo, ozvaničila transfer Uroša Plavšića koji je na Mali Kalemegdan stigao iz Mege i pojačao konkurenciji na centarskoj poziciji.

Inače, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović nedavno je najavio moćniji tim u narednoj sezoni, gde je cilj povratak regionalne i domaće titule u Humsku.