AKTUELNO

Finale Košarkaške lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde, umesto spektakla, pretvorilo se u jednu veliku lakrdiju.

Drugi meč finalne serije plej-ofa KLS Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je u samom finišu treće deonice zbog uvreda i pogrdnog skandiranja navijača crno-belih. U trenutku prekida Partizan je vodio sa 57:45.

Igrači i stručni štab Crvene zvezde, kao i sudije, povukli su se sa terena, sve dok nije doneta odluka da se se dvorana isprazni, dok su košarkaši Partizana i članovi stručnog štaba, na čelu sa Željkom Obradovićem, dugo su nakon prekida ostali na terenu. Nakon dugog čekanja pozdravili su navijače i napustili parket.

Sat i po vremena nakon što je finale prekinuto, kada su navijači napustili tribine "Beogradske arene", crveno-beli su se vratili, ali se igrači Partizana se nisu pojavili.

Sudije su sačekale da istekne vreme za ponovno zagrevanje i posle 15 minuta konstatovale da domaći nisu na parketu, pa je meč definitivno završen.

Nakon toga direktor KLS Aleksandar Grujin potvrdio je da će se susret registrovati službenim rezultatom u korist crveno-belih, što znači da će titula šampiona Srbije biti dodeljena Crvenoj zvezdi.

Sada su se oglasili crveno-beli i obavestili svoje navijače da će ceremonija dodele pehara šampionu Srbije i medalja, biti organizovana u četvrtak u 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će ceremonija dodele pehara šampionu Srbije i medalja, biti organizovana u četvrtak u 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Naš klub je u četvrtak u 14 časova dobio i zvaničnu odluku Košarkaške Lige Srbije da je druga utakmica finala koja nije završena u sredu uveče u Beogradskoj Areni, registrovana prema propozicijama takmičenja službenim rezultatom 0:20 za KK Crvena zvezda Meridianbet, koji je time i deveti put uzastopno postao šampion naše zemlje i zaokružio izvanrednu sezonu trećim peharom!

Svi zainteresovani Zvezdaši mogu prisustvovati ovoj ceremoniji u četvrtak uveče od 19 časova, a ulaz u halu biće omogućen na tribinama C i D - stoji u saopštenju Crvene zvezde.